Řízek

21. dubna 2007 v 12:45 | Nikysek
Řízek k řízku sedá...
Řízky miluju ze všeho masa světa skoro nejvíc. Radši mám ale maso od Áji Melichárkový, která vaří úplně skvěle. Tady máte jeden recept, kterej dělá babička a je to skvělý žrááádlo...
Trojté řízky:
4 plátky vepřové krkovice, plátkový sýr Eidam, plátky šunkového salámu, sůl, pepř, vejce, mouka, strouhanka, hořčice, tuk na smažení- to všecko budete potřebovat
dělá se to takhle:
Z vejce, mouky a strouhanky si připravíme těstíčko na obalování. Maso naklepeme, posolíme, popepříme, potřeme slabě hořčicí, položíme na něj plátek sýra, opět slabě potřeme hořčicí, na sýr plátek šunky a obalíme šikovně (páky spojí hořčice, lze i použít párátka) v těstíčku. Usmažíme v horkém tuku do zlatova. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.
Vypadá to sice složitý, ale zas tak těžký to nejni, když sem to zmákla i já, ale osmažit si to radši nechte od někoho jinýho..
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama